Ervaringsverhalen


 Karin

Mijn verwachting van de Mindfulnesstraining was om meer rust in mijn hoofd te krijgen (als mijn gedachten blijven "malen") en dat is zeker gelukt.

Bij stressvolle situaties neem ik in gedachten even afstand, stel mezelf helpende vragen en let op mijn adem.

Ik merk dat ik "in het moment aanwezig zijn" meer geïntegreerd is in mijn leven. Dat ik bewuster ben met eten, lopen, etc.

De training heeft een goede aanzet gegeven om beter om te gaan met momenten van negatieve gevoelens en piekergedachten.

 

 Carlijn

Ik stond veel te weinig stil bij mezelf. Ik was me niet bewust hoe ik met stressvolle situaties omging. De training van Toos heeft mij dit duidelijk gemaakt.

Nu weet ik dat ik een keuze heb waardoor mij dit helpt om meer balans te krijgen in mijn werk en privé. De training heeft me ook geholpen negatieve gevoelens en piekergedachten beter te accepteren. Ik kan me beter ontspannen.

De training heeft geholpen om liefdevoller en vriendelijker naar mezelf te zijn. Dat ik mezelf ruimte mag geven, tijd voor mezelf mag nemen. Ik "moet" nu minder. Ik kijk veel meer naar wat ik wil en waar ik blij van word.

Toos, bedankt voor je fijne lessen.

 

 Marijke

Ik wist niet wat ik kon verwachten van de Mindfulnesstraining, maar vanaf de eerste bijeenkomst heeft deze training aan mijn verwachtingen voldaan.

Mindfulness zit in de dingen van alledag. De momentjes van aandacht pakken. Dat het bewustwording is, alertheid en bij momenten ook zachte discipline.

Bij stressvolle situaties neem ik vaker in gedachten even afstand en stel mezelf helpende vragen. Ik praat meer tegen mezelf in sussende termen. Ik weet dat aanvaarding van negatieve gevoelens en piekergedachten ruimte geeft. 

Ik heb de cursus als zeer aangenaam en prettig ervaren. Er was een sfeer van vertrouwen en veiligheid. Ik voelde dat ik volledig mezelf kon zijn. In mijn gedachten ga ik nog vaak terug naar de training die mij dan direct terugbrengt in het hier en nu.