Ervaringsverhalen


 

Na een zware periode in mijn leven,  ben ik gestart met een 8- weekse Mindfulnesstraining bij Toos . Ik was net bezig mijn leven weer op de rails te krijgen. Ik voelde veel innerlijke onrust. Ik kwam nauwelijks aan mezelf toe.  Ik piekerde veel. Ik was bang voor de toekomst. Ik wilde leren beter om te gaan met spanning en drukte in mijn hoofd en leren milder en vriendelijker voor mezelf te zijn.

Ik was door Toos van te voren goed geïnformeerd over deze Mindfulnesstraining. Ik wist waar ik aan  begon. Haar rustige uitstraling stelde me gerust. Ik heb me volkomen op mijn gemak gevoeld In de groep. Toos gaf mij ruimte om mezelf te ontplooien.  Ik heb hierdoor meer zelfvertrouwen gekregen.

Ik kan nu beter omgaan met piekergedachten. Ik kan mijn verdriet over het verleden of angst voor de toekomst beter toelaten zonder deze angst meteen weg te duwen. Ik kan meer genieten van kleine dingen, van luisteren naar muziek en van de natuur. Ik ben dankbaar dat ik deze training heb gedaan.

 

Ina, 75 jaar

 

 

 

De Mindfulnesstraining heeft vanaf de eerste bijeenkomst aan mijn verwachtingen voldaan. De sfeer, die Toos in de groep wist te creëren was er een van veiligheid, harmonie en respect voor wie ik was en in wat ik te leren had. Ik heb de training van Toos als praktisch en  concreet ervaren.  Zij leerde mij om in het hier en nu, om in dit moment te blijven. Mindfulness zit in de dingen van alledag. De momentjes van aandacht pakken. Dat het gaat om bewustwording, alertheid en bij momenten ook zachte discipline. Door de manier  en de rust waarmee Toos mij daarin begeleidde, maakt dat ik daar nog steeds op terug kan vallen.

 

Marijke, 72 jaar

 

Door de training ben ik milder geworden voor mezelf en anderen.  Ik ervaarde mijn leven als druk en stressvol. Ik wilde het allemaal heel goed doen. Ik was heel perfectionistisch en ook streng voor mezelf. Dat kostte veel energie. De training was heel praktisch en ervaringsgericht en dat heeft mij enorm geholpen. Door de veilige sfeer in de groep voelde ik me op mijn gemak en durfde ik me open te stellen. Een aantal oefeningen heb ik goed kunnen inpassen in mijn dagelijks leven. Ik kan nu bewuster omgaan met stressvolle situaties en negatieve piekergedachten. Ik hoef niet alles meer meteen op te lossen. En dat geeft rust.

 

Ingrid, 35 jaar

 

 

 

 

Mijn verwachting van de Mindfulnesstraining was om meer rust in mijn hoofd te krijgen (als mijn gedachten blijven "malen") en dat is zeker gelukt.

Bij stressvolle situaties neem ik in gedachten even afstand, stel mezelf helpende vragen en let op mijn adem.

Ik merk dat ik "in het moment aanwezig zijn" meer geïntegreerd is in mijn leven. Dat ik bewuster ben met eten, lopen, etc.

De training heeft een goede aanzet gegeven om beter om te gaan met momenten van negatieve gevoelens en piekergedachten.

 

Karin

 

 

 

Ik stond veel te weinig stil bij mezelf. Ik was me niet bewust hoe ik met stressvolle situaties omging. De training van Toos heeft mij dit duidelijk gemaakt.

Nu weet ik dat ik een keuze heb waardoor mij dit helpt om meer balans te krijgen in mijn werk en privé. De training heeft me ook geholpen negatieve gevoelens en piekergedachten beter te accepteren. Ik kan me beter ontspannen.

De training heeft geholpen om liefdevoller en vriendelijker naar mezelf te zijn. Dat ik mezelf ruimte mag geven, tijd voor mezelf mag nemen. Ik "moet" nu minder. Ik kijk veel meer naar wat ik wil en waar ik blij van word.

Toos, bedankt voor je fijne lessen.

 

Carlijn