Over mij


Verlangen naar rust

Om mij heen zie ik helaas dat veel mensen die veel last hebben van stress en drukte te veel piekeren. Ik herken dat. Een aantal jaren geleden was ik ook op zoek naar meer rust in mijn leven.

Ik was vooral op zoek naar een praktische manier om anders om te gaan met werkdruk, stress, piekeren, verlieservaringen, sombere stemmingen.

Ik had het gevoel dat het leven aan mij voorbijging, zonder dat ik het in de gaten had.

Ik heb de kracht van Mindfulness ontdekt. Door het beoefenen van Mindfulness is mijn leven geleidelijk aan veranderd. Het sloot goed aan bij mijn zoektocht naar een zinvol en gelukkig leven.


Investeren in jezelf

Het is absoluut de moeite waard om nog flink in jezelf te investeren. In 2009 ben ik gestart met de basistraining Mindfulness bij See True. Er ging een wereld voor mij open.

Ik besloot in 2013 de basisopleiding voor Mindfulness- trainers te volgen bij See True. De vervolgopleiding heb ik gedaan bij het Instituut voor Mindfulness. Ik ben nu mindfulnesstrainer categorie 1.

In 2016 heb ik de intensieve training van The Mindfulness Exchange gevolgd bij See True, een speciaal programma om mindfulness naar de werkplek te brengen.
In 2017 heb ik het volledige Teacher Training programma van de MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living) gevolgd bij Frits Koster en Erik van den Brink.

De 8-weekse Mindfulnesstraining bied ik nu zowel in groepsverband als individueel aan.

De kracht van Mindfulness

Door Mindfulness toe te passen in het dagelijks leven heb ik ervaren dat Mindfulness niet zweverig is, maar juist helpt om inzicht te krijgen in hoe het komt dat ik me zo laat meeslepen door sombere gedachtepatronen en emoties die niet helpend zijn. En dat ik deze sombere gedachten en emoties dan ook nog voor waar aanneem en er eindeloos over ga piekeren. Allemaal niet bevorderlijk voor een gezond en evenwichtig leven. Misschien herken je dat.

Door je bewust te worden van je automatische patronen, krijg je meer grip op je dagelijks leven. Je merkt dat jouw keuzes echt de jouwe zijn. Je ervaart minder stress, omdat je leert er anders mee om te gaan. Dat je niet faalt, als ‘n oefening niet lukt maar dat dit onderdeel is van het leerproces. Je ontdekt dat je elk moment opnieuw kan beginnen.

Zelf ontdekken

Omdat ik elke dag dankbaar ben, dat Mindfulness op mijn pad is gekomen, wil ik jou hier graag deelgenoot van maken en je laten ervaren, dat je het piekeren kan stoppen door je aandacht anders te richten. Mindfulness is eenvoudig toe te passen in je dagelijks leven.